mfp_logo
A hétvégén Kiskundorozsmán lépett fel a Hegyesi Dalkör
A Hegyesi Dalkör 2023 április 15-én, szombaton Kikundorozsmán lépett fel az Öreghegyi Bodza Citerazenekar meghívására.
A rendezvényen a házi gazda és a királyhegyesi csoport mellett Makó, Földeák, Szeged, Hódmezővásárhely és Zsombó népzenei együttesei is képviselték településeiket

2023. április 15.

Kihívója akad a DIGI-nek? Újabb szolgáltató a községben

Pár napja gépekkel és fekete csövekkel – meg sok mással is – munkások jelentek meg a község utcáin.
Persze mindenki csak találgatott, de mostanra kiderült, hogy az OROSCOM internetszolgáltató cég megbízásából, optikai rendszer, gerincvezeték fektetését végzik. Csikóspusztán már végeztek, most mi jövünk. 
Mindebből következik az, hogy újabb nagysebességű internet válik elérhetővé, evvel nyílttá téve a helyi árversenyt… Mondjuk, csak reméljük!

2023. március 27.

Újra a megszokott helyen az Idősek Klubja

Az energiaárak elszabadulása után, községünk elöljárói is úgy döntöttek – mint számos más településé is -, hogy az elszabaduló költségeket megelőlegezendő, a közintézmények bizonyos részeit a fűtési szezon alatt zárva tartját. Történt ez a helyi művelődési házzal is, ahol az Idősek Klubja üzemel. Erre az időre, a nappal mindíg nyitva álló községháza nagytermébe költöztek…
Ami eddig tartott. A mai napon már a régi, megszokott helyükön töltötték a – mint minden héten –  csütörtöki délelőttjüket. 

2023. március 16.

Nemzetközi Nőnap - 2023

Mint eddig  – idén is – Horváth Lajos, polgármester köszöntötte az önkormányzat közvetett és közvetlen női munkatársait. A terített asztalokon pezsgő italok, finom ebéd és desszert várta az ünnepelteket. A legvégén minden hölgy egy-egy gyönyörű primulával távozhatott.

2023. március 8.

Falukarácsony - 2022

A pandémia miatt alhalasztott – mindenféle – közös ünneplés elmaradása miatt, 2 év után újra együtt ünnepelhetett a község apraja-nagyja.
Kiosztásra kerültek az önkormányzat és az állam által felajánlott csomagok.
Minden gyermek gazdagodott valamilyen ajándékkal, egész a karonülőktől, a majdnem felnőttekig.

2022. december  22.

Fellobbant a negyedik gyertyaláng

Advent negyedik vasárnapján, aranyvasárnap gyújtjuk meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját, amely a szeretetet szimbolizálja. Talán nem véletlenül: az adventi időszakban ahogyan egyre közelebb kerülünk a karácsonyhoz, úgy nő a szívünkben és lelkünkben a szeretet. Jézus tanítása szerint szeretnünk kell egymást, és szerintem ez a fajta szeretet magába foglalja a figyelmességet, a türelmet és az önzetlenséget is.

2022. december  18.

Ünnepélyes keretek között adták át a "Kápolna" utat

Még egy éve sincs, amikor azt mondtam – ha valaki megkérdezett róla – a bekötőút felújítására, hogy: hamarabb fogják a terepsiklót (Luke Skywalker tatooin-i járműve, ami a föld felett siklik) feltalálni, minhogy erre az útszakaszra új bitumen kerüljön.
És tessék! Ma volt az ünnepélyes, szalagátvágással egybekötött átadás, amit ezután bárki – persze a közlekedési szabályokat betartva – saját ízlése szerint használhat.

2022. május 13.