Kézből etették az orrszarvúakat a királyhegyesi kisiskolások

A királyhegyesi iskola alsó tagozatos diákjai pénteken a Szegedi Vadasparkban szereztek a vadállatokkal kapcsolatos személyes élményeket.
Ki gondolná, hogy ezek a hatalmas állatok ennyire szelídek?

Pénteken, a Föld világnapja alkalmából látogattak a Szegedi Vadasparkba a királyhegyesi kisiskolások.

A gyerekek nem csak végignézték a vadaspark egyébként is nagy élményt jelentő vadállatait, de – többek között láthattak gepárd etetést, rácsodálkozhattak a fóka show-ra, de répával etethettek orrszarvúakat, azaz Akenót és Csülköt, miután hibátlanul kitöltötték az állatkert lakóival kapcsolatos játékos totót. Igaz, ehhez nagyon sok állatot megnéztek – ami azért nagy élményt, nem terhet jelentett nekik. A bátrabbak kígyót is simogathattak

A királyhegyesi kisiskolások Menyhárt Anikó, a vadaspark munkatársa vezetésével mehettek be az orrszarvúház mögötti területre, teljes csendben, hogy ne riasszák meg a remek hallással, de pocsék látással rendelkező vastagbőrűeket. A kerítés melletti vödörből mindegyikük kivett egy-egy répát, hogy azzal kézből etessék meg a rinocéroszokat.

A gyerekek – akinek különféle ügyességi feladatokkal is kedveskedtek a vadaspark munkatársai –, mindezeknek köszönhetően rengeteg élménnyel és tapasztalattal térhettek haza.

A Szegedi Vadaspark egyébként az idén péntekre és vasárnapra is szervezett programokat a Föld Napja alkalmából. Pénteken iskolásokat és óvodás csoportokat vártak, többek közt játékos teszttel és akadálypályával, vasárnapra pedig a családokat invitálják játékra.

 

Forrás: www.delmagyar.hu