mfp_logo

Kihívója akad a DIGI-nek?! Újabb szolgáltató a községben.

Nagysebességű, akár gigabites sávszélességű internetszolgáltató hálózatfejlesztő szakemberei dolgoznak a községben.
A gerinchálózat leendő központja.

Azt, hogy a körülöttünk zajló világ mennyire megváltozott és az is milyen ütemben, mi sem bizonyítja jobban, hogy a második optikai internetszolgáltató indít szolgáltatást kisközségünkben.

Néhány éve éve, normális szolgáltató híján csak álmodoztunk  a megabites letöltési sebességről – lássuk be, az URH-s rendszer enyhén szólva alul méretezett volt -, hamarosan pedig akár évente – vagy megfelelő szerződés esetén akár sűrűbben is – váltatunk a “sokszázbites” szolgáltatók között.
Az OROSCOM, a községben jelen van már pár éve, de a teljes kiépítést csak a napokban kezdték el. Még jobb hír, hogy Csikóspuszta is bekapcsolódott, így már ott sem kell várni perceket egy email letöltésére.  

A szakemberek jelenleg a kábel fektetéséhez szükséges csatornák kivitelezését végzik. Némi kellemetlenséggel járhat a munkájuk – amiért Horváth Lajos, polgármester úr, mindenkitől szives elnézést kér.
Véleményem szerint, ha a zűrzavaron továbblépünk és a pár napos kellemetlenséget kiheverjük, akkor beláthatjuk: az újabb telekommunikációs opció, akár súlyos anyagiakban is növelheti egy-egy ingatlan értékét.

Forrás: www.kiralyhegyes.hu