mfp_logo

Tavasszal megújul Királyhegyes játszótere

Ha minden jól megy, ezen a nyáron már új játékok várják a gyerekeket a község egyetlen játszóterén.

Csongrád-Csanád vármegyében jelenleg a királyhegyesi általános iskola az egyetlen olyan intézmény, amelyik barnaszénnel fűthető kazánnal rendelkezik. Csütörtökön 120 mázsa ilyen tüzelőt borított le egy teherautó az udvaron, ahonnan aztán szorgos kezek a raktárba lapátolták. Ennyit igényeltek a tavalyi fogyasztás alapján, és ez az idei fűtési szezonra várhatóan elég is lesz.

A szállítmány kíséretében a faluba érkezett Riz Gábor miniszteri biztos is, aki elmondta, a kormány tavaly novemberben indította el barnakőszén-programját, amelynek köszönhetően hazai kézbe került bányákból 6764 tonna fűtőanyaggal láttak el oktatási és szociális intézményeket. Ez költséghatékony módon biztosítja a meleget. Ezen kívül 3551 tonnát kaptak szociális tüzelőként az önkormányzatok, és magánszemélyek is vásároltak már mintegy 2268 tonnányit. – Mindezt várhatóan jövőre is biztosítani tudjuk – hangsúlyozta.

A Makói Általános Iskola igazgatója, Borkáné Dudás Mónika elmondta, hogy a telephelyükként működő királyhegyesi iskolában jelenleg csak alsó tagozat működik, 15 gyerekkel, összevontan. A falu polgármestere, Horváth Lajos arról beszélt, hogy az iskola ugyan 1932-ben épült, de a kazánja 8 éves, korszerű, megbízható, rendszeresen karban tartják, ellenőrzik. A Katasztrófavédelem országos igazgatóhelyettese, Rókus Imre pedig azt mondta el, hogy felmérték a Csongrád-Csanád vármegyei intézményeket, és kiderült, további 24 intézményben tudnak felszerelni a későbbiekben olyan konténerkazánokat, amelyek kiválthatják a földgáz fűtést.

 

Forrás: www.promenad24.hu