mfp_logo

Újranyitott a makói, a szikáncsi és a királyhegyesi posta

Véget ért a kényszerszünet, január 2-ával összesen 45 postahivatal fogadja újra az ügyfeleket.
Sikerült megállapodni a polgármestereknek a posta képviselőivel.

A Magyar Posta Zrt. az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján 32 településen 45 posta szüneteltetését oldja fel, az érintett postahelyek január 2-án újra kinyithattak – közölte a társaság hétfőn.

A Magyar Posta Zrt. az MTI kérdésére azt írta: a jogszabályi kötelezettségként előírt mintegy 1600 helyett országszerte 2233 posta áll az ügyfelek rendelkezésére. A társaság még október végén jelentette be, hogy ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését a háború és a szankciók okozta válság, az energiaárak radikális megemelkedése miatt.

A hétfői közleményben kiemelték, hogy a cég új vezetősége az elmúlt másfél hónapban intenzív és konstruktív egyeztetéseket folytatott a postahelyekről. Ahol a települések vállalták, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, ott megállapodás született a további működésről.

Térségünkben január 2-ával a makói 2-es posta, a vásárhely-szikáncsi kisposta és a királyhegyesi hivatal nyitotta meg újra kapuit.

 

Forrsás: www.promenad24.hu